Skriv ut denne siden

Historie om huset

drvn43

29. Juli 1994 skrev Alf Næsheim om historien til huset i Aftenposten:

 

Spaserer man utover Drammensveien, vil man, like etter å ha passert Hydroparken, på høyre side av veien finne en rekke uvanlig vakre murvillaer. Drammensveien 43, med sine spir og løkkuppelinspirerte tårn, er en spennende representant for denne husrekken.

Villaen ble bygget i 1898, og mester for den fantasifulle arkitekturen var Ole Andreas Sverre. Byggherre var grosserer Carl A. Høyer. Hans navn var i sin tid kjent over hele landet og langt ut over dets grenser. Høyer startet med en agenturforretning i tekstilbransjen, og hadde i en årrekke agenturet for flere fabrikker. I 1896 begynte den virksomheten som for alltid vil være forbundet med hans navn, nemlig driften av hans Stomatol-fabrikk, som han med stor dyktighet drev frem til landets største i sin bransje. Han var ellers en meget bereist herre. Høyer døde i 1932, men produksjonen av Stomatol fortsatte i mange år fremover. Høyer-familien satt med stedet til ca.1940. 

Da overtok A/S Drammensveien 43 ved Randi Granberg. Hun drev først et pensjonat, senere selskapslokaler. Deretter ble eiendommen solgt til brukseier Holm Hansen, som ikke bodde her selv, men leide ut til andre. I hans tid som eier var Folkerepublikken Ungarns Legasjon en periode leietager. Fra 1960-årene ble stedet igjen eiet av et aksjeselskap. Av firmaer som siden har holdt til her, kan nevnes Helly-Hansen A/S, EiendomsService A/S og advokat Erling Krogh.

 

Drammensveien 43. NKF-huset

I år 2000 flyttet NKF inn i Drammensveien 43. Huset vårt er siden dette blitt en trivelig arbeidsplass, et viktig møtested og et ressurssenter for våre medlemmer. I juli 2016 flyttet Norsk Flygerforbund inn som leietaker og i september samme år ble "Luftfartens hus" offisielt åpnet. 

Blant tilbudene huset vårt byr på er:

  • Kurslokaler
  • Møte- og konferanselokaler.
  • Festlokale med egen bar i kjelleren.