logo stor

Norsk Kabinforening er den største kabinforeningen i SAS Norge.
NKF er en del av Kabinansattes Forbund i LO.
Som ett av ni forbund i LO Luftfart, med sine 8500 medlemmer, utgjør vi den største organisasjonen for luftfart i Norge.

logo stor

Norsk Kabinforening er den største kabinforeningen i SAS Norge.

NKF er en del av Kabinansattes Forbund i LO. Som et av ni forbund i LO Luftfart, med sine 8500 medlemmer, utgjør vi sammen den største organisasjonen for luftfart i Norge.

NKF-informasjon 1.juni.2018

tirsdag, 14 august 2018 13:45

 

Leder sier noen ord

 

 

Ja hva skal jeg egentlig si og skrive? 

 

NKF hadde ferdig stilt inshape og avventet SAS sin tilbakemelding på det NKF har levert. Så får vi en bekreftelse fra SAS på at det er godkjent og at vi har en avtale. Dette var vi fornøyde med og mener at den avtalen er veldig bra. Ja faktisk så inneholder den ting mange har etterlyst.

 

Så kommer det info fra Margareta Vang hvor det skrives at det likevel mangler millioner i form at det målet SAS har satt seg i inshape. I mitt hode så ser det nå likevel ut som om SAS kommer med en ny regning til Cabinen i Norge på rest beløpet.

 

Dette skapte selvfølgelig en god del furore og trenger en del oppklaring. Så torsdag 31 mai ble dagen med mange telefoner og ditto mailer til alle i SAS systemet. Svar og avklaring avkreves.

 

Det resulterte i en mail til øverste ledelse og et svar fra Head of Flight Operation Rolf Bakken. Der ble forsikret at NKF har levert og at det ikke ligger noen planer om ytterligere tiltak i vår tariffavtale pt. NKF tar nå en liten tenkepause helgen over og evaluerer om vi skal fortsette jobben med avtalen. Dette svaret vil vi gi SAS mandag. Forsikringene fra Bakken virker troverdig men noen 100% garanti for at vi i Cabin Norge er fritatt for alle sparetiltak får vi ikke og det kan heller ikke SAS gi. Det kan ingen ansvarlig bedrift gi. Det at Bakken tar grep om dette er faktisk prisverdig, vi trengte det.

 

Spesielt siden vår linje leder og base sjef har glimtet med sitt fravær og vi har ikke hørt et ord. Det hadde jeg faktisk forventet i denne situasjonen. 

 

Vi kan sikkert oppleve endringer som går på kostnadsreduksjon fremover også. Slik vil det alltid være. Så da får tiden vise hva vi faller ned på mandag. 

 

Så er det snart sommer fest på huset og da håper og forventer jeg at vi ser så mange som mulig.

 

Så ses vi sikkert i uniform, styret og undertegnede kommer til å fly mye i hele sommeren. 

 

Mange sommerhilsener fra Pål Røine

  

Litt om charter

 

 

 

I flg «ny» avtale med SWEC og godkjent av prosedyreteamet, er det nå minimum crew både på 700 og 800.

 

Det kommer ikke an på om det er varm eller kald mat. (varmmatservering har min. 4 timer som flytid for varmmat i hele cabinen) Det skal derimot være servicecrew på flighter under 3.30.

 

 

I service håndboken står dette oppdatert. ( i de siste par årene har det vært uten +bemanning på 800)

 

 

Min. crew gjelder kun fra flighter som starter fra en av basene. (OSL,SVG og TRD)

   

Datakurs

 

 

Vi har fortsatt ledige plasser på kommende datakurs nå neste uke.

 

Det foregår tirsdag og onsdag fra kl 0800 begge dager.

 

Send en mail om du er innterresert.

 

Nærmere info finner dere på vår hjemmeside.

 

 

 

Høstferiebidding

 


"På grund av problem med feriebiddingen de senaste dagarna så tar vi emot bud via Ask Planning för de crew som inte kunnat lägga in sina bud.

Sista dagen för att skicka in bud via Ask Planning är den 03juni2018 kl 23:59.

Vänligen var tydliga med era bud, om ni önskar en eller flera perioder och om de ska kompletteras med alternativ.

  

Det er veldig mange som tar kontakt med oss både via facebook og mail. Men trenger dere et raskt svar, så ring vakttelefonen. Den er bemannet 24 timer i døgnet.

  

Styret ønsker dere en riktig god helg og fly forsiktig.